Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΣ ΜΟΥ Σ' ΑΓΑΠΩ!!! (1)             
                        1
       
                        «Πες μου σ’ αγαπώ!»
       
  

        Η ματιά του Γιάννη, έμεινε «καρφωμένη» σ’ εκείνο το άγνωστο αντικείμενο που πλησίαζε το ακρογιάλι, καθώς το μαϊστράλι το οδηγούσε στη χρυσή άμμο, στην παραλία του άη Γιάννη δηλαδή.
       Ένα καταπράσινο γυάλινο μπουκάλι ήταν, με έναν μακρύ και περίεργο λαιμό, σφραγισμένο ίσως με φελλό.
Φαίνεται πως ο παράξενος αυτός «ταξιδιώτης» θα είχε «προσαράξει» και σ’ άλλες ακρογιαλιές, στα χωρίς προορισμό ταξίδια του μέσα στο χρόνο, αν κρίνει κανείς από τα πολλά σημάδια και τις «γρατζουνιές» στο γυάλινο σώμα του.
Μα και ποιος ξέρει από ποιο μέρος είχε «σαλπάρει» μα και ποιο  μυστικό  έκρυβε το περίεργο «φορτίο» του.

-     Καλημέρα σας. Θα μπορούσα, αν δεν σας πειράζει δηλαδή, να περιμένω εδώ κοντά σας; Είμαι πολύ περίεργη να δω το περιεχόμενο του πράσινου μπουκαλιού που κρατάτε στα χέρια σας.

     Ο Γιάννης ξαφνιάστηκε, αυτή η υπέροχη ζωγραφιά  από πού ήρθε,  δεν πρόσεξε πως ήταν δίπλα του και του μιλούσε.
Έχασε για λίγο τα λόγια του, τα μάτια του στα μάτια της χαθήκαν, μέριασε η θάλασσα τ’ απύθμενα φανήκαν, ντράπηκε κι’ ο ήλιος από τη θεϊκή ομορφιά της και έκρυψε για λίγο το χαμόγελο του, πίσω από ένα λευκό συννεφάκι.
Την κοίταζε μην μπορώντας να πιστέψει πως αυτό το υπέροχο πλάσμα, ήταν η φανταστική, η σμιλευμένη στης ψυχής του τα καρνάγια οπτασία, το ακρόπρωρο στο τρεχαντήρι της καρδιάς του, η Εύα του δικού του παράδεισου, η ιέρεια της φαντασίας του, το είδωλο της δικής του θεότητας, το αυτοκόλλητο που αναζητούσε στα περάσματα της φαντασίας του, το πεφταστέρι του δικού του κόσμου.
Και τώρα βρισκόταν εδώ, κοντά του, ολοζώντανη, στην έρημη, λόγο της ώρας παραλία του άη Γιάννη.

-     Καλημέρα σας. Μα και βέβαια μπορείτε, εξ’ άλλου δεν είναι μόνο δικό μου, μόλις έφτασε εδώ στο ακροθαλάσσι, απρόσκλητο.
Ο θησαυρός που σίγουρα βρίσκετε στα «αμπάρια» του, δικαιωματικά ανήκει και στους δυό μας.
-     Και στους δυό μας;
-     Ναι, δεν έχει σημασία το ποιος πρώτος το ακούμπησε. Όμως με την κουβέντα δεν συστηθήκαμε.
Με λένε Γιάννη, υπηρετώ εδώ κοντά σε μια στρατιωτική μονάδα και τις ελεύθερες ώρες μου, ασχολούμαι με το ψάρεμα, πότε με την πετονιά και πότε καταδύομαι βαθιά στο βυθό. Είναι η μεγάλη αγάπη μου.
-     Εμένα Γιάννη με λένε Ερατώ και μένω με τους γονείς μου στην απέναντι ακτή, στο λευκό ξενοδοχείο, διακοπές για λίγες δυστυχώς μέρες και είναι τόσο ωραία.
-     Ερατώ; Όνομα γλυκύτατο, μαγικό, συμπαντικό.
Ερατώ, η μούσα της λυρικής ποίησης, θεϊκή ομορφιά, η γλυκιά προστάτης του έρωτα μα και όνομα κάποιου αστεροειδή αν δεν κάνω λάθος.
-     Ναι δεν κάνετε λάθος, μα στην έννοια του ονόματος μου δεν περιλαμβάνεται η ομορφιά και μάλιστα η θεϊκή.
-     Κόρη του Δία, εξ’ άλλου εγώ αυτό που βλέπω λέω, ή καλύτερα το όραμα που βλέπω, ένα συμπαντικό πλάσμα απίστευτης ομορφιάς.
-     Με κάνετε να ντρέπομαι, πάντως σας ευχαριστώ για τα όμορφα, τα δικά σας ποιητικά λόγια.
-     Αν και στην προφορά σας υπάρχει μια «χρυσοπράσινη ανταύγεια» είστε Ελληνίδα Ερατώ, έτσι δεν είναι;
………….

Η Ερατώ έριξε μια ματιά στο λευκό συννεφάκι που για λίγο έκρυψε το χαμόγελο του ήλιου, μα δεν απάντησε, δευτερόλεπτα σιωπής…

Ο Γιάννης δεν επέμενε αν και η περιέργεια μεγάλωσε, ίσως να μην ήθελε να πει την καταγωγή της σκέφτηκε.

-     Λοιπόν Ερατώ πόσο εύκολο είναι για σας να διασχίζεται τη θάλασσα από την παραλία του ξενοδοχείου μέχρι εδώ, λίγο μακριά δεν είναι;
-     Ναι, είκοσι λεπτά να έρθω εδώ και άλλα τόσα η επιστροφή, είμαι αθλήτρια στην κολύμβηση.
-     Μπράβο Ερατώ, εξ’ άλλου, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πως με κάποιο άθλημα ασχολείστε.
-     Πως δηλαδή;
 -    Μα από το τέλειο, το χωρίς ψεγάδι καλλίγραμμο σώμα σας.
-     Γιάννη με κάνετε και κοκκινίζω.
Δεν θα δούμε το περιεχόμενο του μπουκαλιού;
 
     Είδε κι’ έπαθε να το ανοίξει, πελεκώντας με το μαχαίρι του, το σκληρό απ’ την αλμύρα της θάλασσας «βούλωμα» ώσπου η λάμα του λύγησε χαράζοντας την άκρη της παλάμης του αριστερού του χεριού.

-     Κοπήκατε με το μαχαίρι σας Γιάννη.
-     Δεν πειράζει Ερατώ, εξ’ άλλου μαθημένα είναι από γρατζουνιές
-     Μα αυτή δεν είναι γρατζουνιά, πρέπει να βάλετε λίγο οινόπνευμα κι’ εδώ που να το βρούμε;
-     Έχω ένα μικρό φαρμακείο στο σακίδιο μου, επειδή στις καταδύσεις μου όλο και κάπου θα χτυπήσω, γι’ αυτό σας μίλησα για γρατζουνιές.

     Εκείνη δεν έχασε χρόνο, πήρε από το σακίδιο του Γιάννη τα απαραίτητα, λες και γνώριζε τα «κατατόπια» σκούπισε με οινόπνευμα το ματωμένο του χέρι και έβαλε κάποιο αυτοκόλλητο.

-     Σας ευχαριστώ πολύ, πως και ξέρετε τόσα πολλά;
-     Ιατρική σπουδάζω, ε και αυτά δεν είναι και τόσο δύσκολα.
-     Πάλι σας ευχαριστώ Ερατώ, όμως μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυντικό με τον ενικό; Τι λες ;…
-     Και βέβαια Γιάννη.

     Το περιεχόμενο λοιπόν.  Μια ολόκληρη σελίδα χαρτιού με μόνο τρεις λέξεις, «Πες μου σ’ αγαπώ»…
Τσαλακωμένο, σκισμένο ίσως από κάποιο τετράδιο και που οι γαλάζιες γραμμές του, ίσα ίσα που φαινόταν στην απόχρωση του καφέ, σίγουρα από τις ακτίνες του ήλιου τα χρόνια που πέρασαν, ταξιδεύοντας με φουρτούνες και μπουνάτσες.
Έδωσε με προσοχή το χαρτί στην Ερατώ και ύστερα με όλη του τη δύναμη πέταξε το άδειο μπουκάλι στη θάλασσα, που δεν άργησε να βυθιστεί κι’ έτσι να σταματήσει για πάντα η πορεία του προς το άγνωστο…

«Πες μου σ’ αγαπώ» επανέλαβε και η Ερατώ, που όσο κι’ αν προσπάθησε δεν κατάφερε κάποιο της δάκρυ να κρύψει. Αυτό το άτιμο εύκολα δραπετεύει, καμιά φυλακή δεν είναι ικανή να το κρατήσει.
Το μαργαριτάρι λοιπόν της Ερατώ «βουλωμένο γράμμα» κύλησε αργά, ντροπιάρικα στο μάγουλο της, για να χαθεί αμίλητο στην ζεστή άμμο.

     Ο Γιάννης έκανε πως δεν το είδε, μα σκέφτηκε πως η ευαισθησία της όμορφης αυτής ύπαρξης περίσσευε, το πρόσωπο της έλαμπε στον ήλιο, θα ήταν είκοσι χρόνων περίπου ίσως και λιγότερο, με ολόξανθα μακριά μαλλιά και γκριζοπράσινα μεγάλα μάτια.
Θα είχε ύψος εκεί γύρω στο ένα κι’ εβδομήντα με τέλειες αναλογίες. Ένα πλάσμα δηλαδή απίστευτης ομορφιάς.
Ήταν η  εικόνα που πολλές φορές έπλαθε και ζωγράφιζε στα όνειρα του. Το αυτοκόλλητο του δικού του κόσμου, η Εύα του δικού του παράδεισου. Η ιέρεια της φαντασίας του, το είδωλο της δικής του θεότητας. Η Αφροδίτη των οριζόντων της ζωής του.

     Η ώρα πέρασε, με την Ερατώ να περιεργάζεται τα καταδυτικά σύνεργα του Γιάννη και οι ερωτήσεις της σχετικά με τις καταδύσεις τελειωμό να μην έχουν.
Κι’ ο Γιάννης; Αυτός καμάρωνε το θεόσταλτο πλάσμα που η τύχη έστειλε έτσι αναπάντεχα στο δρόμο του, ή καλύτερα στο ακρογιάλι του άη Γιάννη…

-     Ξεχάστηκα Γιάννη, πρέπει να φύγω, οι δικοί μου θα ανησυχούν,  ίσως να έλθω και αύριο αν θα είσαι εδώ, θέλω να μάθω ποιο πολλά σχετικά με τις καταδύσεις, τι λες;
-     Θα με κάνεις πολύ χαρούμενο και αν βρω μια δεύτερη φιάλη πεπιεσμένου αέρα, θα επιχειρήσουμε και κάποια μικρή στην αρχή κατάδυση. Θα είμαι εδώ να σε περιμένω από την αυγή.

     Εκείνη όμως δεν μίλησε , κοίταξε στα μάτια τον Γιάννη.
Το χαμόγελο της γλυκό, ερωτικό, γεμάτο αινίγματα. Βούτηξε στη θάλασσα και με γρήγορες κινήσεις απομακρύνθηκε.
Ο Γιάννης δεν την άφησε από τα μάτια του, έβαλε τα χέρια του πάνω από τα μάτια του για να κρύψει τις αχτίνες του ήλιου και την κοίταζε μέχρι που χάθηκε…

     Ξημέρωμα, παραμονή μιας μεγάλης γιορτής. Ο Γιάννης φορτωμένος μ’ ένα σωρό σύνεργα έφτασε στο ακρογιάλι του άη Γιάννη.
Απόλυτη ησυχία στην ερημική ακτή λόγω της ώρας. Που να τον πάρει ο ύπνος, τη γλυκιά Ερατώ σκεπτόταν όλη τη νύχτα.
Άφησε όλα τα σύνεργα του δίπλα στο μεγάλο βράχο, όπως έκανε πάντα. Έβαλε λίγο καφέ από το παγούρι του στο συνηθισμένο πλαστικό ποτήρι και άναψε το τσιγάρο του.
Σκέφτηκε να σκαρφαλώσει πάνω στο βράχο για να βλέπει καλύτερα την απέναντι ακτή, να περιμένει να φανεί η όμορφη Ερατώ.
Φτάνοντας λοιπόν στην κορυφή εκείνη φάνηκε να είχε είδη φτάσει.
Έτρεξε κοντά της, την αγκάλιασε και ασυναίσθητα τη φίλησε.
-     Γιάννη;…
-     Συγνώμη Ερατώ μα από τη λαχτάρα μου… να σε ξαναδώ, καταλαβαίνεις…
-     Με περίμενες δηλαδή Γιάννη, γιατί κι’ εγώ φοβόμουν μήπως και δεν σε βρω εδώ. Και πίστεψε με δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα.
Ο Γιάννης της έδωσε να πιεί καφέ από το δικό του ποτήρι δείχνοντας της τα μάτια του.
-     Τι λες Ερατώ φαίνεται να κοιμήθηκα εγώ;

Κοιτάχτηκαν για λίγο και τα χείλη τους ενώθηκαν σ’ ένα ατέλειωτο ερωτικό φιλί.
Πέρασε αρκετή ώρα κουβεντιάζοντας εκεί στη σκιά του μεγάλου βράχου.
Ο Γιάννης, της είπε αυθόρμητα τα πάντα για εκείνον εξ’ άλλου τίποτε δεν είχε να κρύψει, σε αντίθεση με την
Ερατώ  που φαινόταν πως κάποιο μεγάλο μυστικό έκρυβε στον Γιάννη.
Πολλές φορές στη συζήτηση επάνω, χανόταν στις δικές της σκέψεις, συνήθως με βαθύς αναστεναγμούς.

     Η ώρα για το πρώτο μάθημα είχε φτάσει, ο Γιάννης είχε φέρει μαζί του μια δεύτερη φιάλη πεπιεσμένου αέρα την οποία και προσάρμοσε στην πλάτη της Ερατώ μαζί με τα απαραίτητα εξαρτήματα για μια κατάδυση.
Πέρασε κάμποση ώρα με τις απαραίτητες οδηγίες. Ύστερα κρατώντας της το χέρι, προχώρησαν σιγά σιγά μέσα στη θάλασσα, μέχρι που το νερό κάλυψε ολόκληρο το σώμα τους.
Τώρα βρίσκονταν σ’ ένα βάθος γύρω στα πέντε μέτρα, η Ερατώ έδειχνε να το απολαμβάνει μέχρι που κάποια στιγμή ο Γιάννης της έδειξε μια μεγάλη σμέρνα σε κάποια σχισμή ενός βράχου. Εκείνη ως φαίνεται τρόμαξε από την άγρια όψη της και αγκάλισε τον Γιάννη ζητώντας του με νόημα να αναδυθούν πράγμα που έγινε, μα σύμφωνα πάντα με τους κανόνες για μια ασφαλή ανάδυση.

     Το μεσημέρι τους βρήκε αγκαλιασμένους. Οι λαβωματιές από τα βέλη του θεού έρωτα φαίνεται πως ήταν πολύ βαθιές, όλα έδειχναν πως ένας μεγάλος έρωτας γεννιόταν παραμονή της γιορτής της παναγίας εκεί στο ακρογιάλι του άη Γιάννη.
Η ώρα πέρασε χωρίς φαγητό μα δεν τους ένοιαζε τους έφταναν τα φιλιά τους.

     Πέρασαν δέκα ακόμα ημέρες, τα βότσαλα της παραλίας του άη Γιάννη βάφτηκαν με τα χρώματα μιας μεγάλης ερωτικής καταιγίδας, ο βυθός της θάλασσας άνοιγε διάπλατα την αγκαλιά του στις καθημερινές καταδύσεις τους.
Η Ερατώ έμαθε γρήγορα να καταδύεται όλο και πιο βαθιά, μα κρατώντας πάντα σφιχτά το χέρι του Γιάννη, ώσπου έφτασε τόσο γρήγορα, εκείνο το μοιραίο βράδυ…

-     Γιάννη μου βράδιασε, ήρθε η ώρα να σ’ αφήσω, πρέπει να φύγω, μα πρέπει να μάθεις πως δεν θα με ξαναδείς ποτέ.

     Τα όμορφα μεγάλα γκριζοπράσινα μάτια της πλημύρισαν δάκρυα, κι’ ο Γιάννης δεν είχε φωνή να τη ρωτήσει, γιατί;
Δεν μπορώ Γιάννη μου να σου πω το λόγο, μα απόψε θα κλάψω για σένα, για μένα, για τον έρωτα μας που δεν πρόλαβε καλά καλά να καταδυθεί ποιο βαθιά, δεν φταίω εγώ όμως Γιάννη μου, πίστεψε με.

-     Ερατώ, γλυκιά μου αγάπη γιατί;
-     Πρέπει Γιάννη μου και σου ζητάω συγνώμη, δεν έπρεπε να σε γνωρίσω. Όμως αν μείνω μαζί σου θα γίνει πόλεμος, ναι Γιάννη μου, πόλεμος, πίστεψε με, σ’ αγαπώ και θα σ’ αγαπώ και πέρα από τα όνειρά μου, θα σ’ αγαπώ και πέρα απ’ τους ορίζοντες της ζωής…
-     Δεν μπορεί να είναι αλήθεια, της είπε ο Γιάννης, που φαίνεται πως και κάποιο δικό του δάκρυ φάνηκε να δραπετεύει.
-     Γιάννη μου έλα εδώ, εδώ στο μεγάλο βράχο.
Δες αυτή την μεγάλη πεταλίδα, την είδα και πριν από μέρες και θαρρώ πως μου μοιάζει, μη γελάσεις Γιάννη μου, θα καταλάβεις ύστερα από καιρό, πως έχω δίκιο.
Ας  ακουμπήσουμε το δάχτυλο μας στο κέλυφος της, νιώσε πως το όστρακο της, είναι τα χείλη μου.
Αν ποτέ με θυμηθείς, ρώτησε την για μένα κι’ εκείνη θα σου πει, θα την ακούσεις να σου λέει σ’ αγαπώ και το
σ’ αγαπώ δικό μου θα είναι, θα είναι η αύρα της δικής μου ψυχής που πάντα θα σ’ ακολουθεί…

     Νύχτωσε, ο Γιάννης δεν έλεγε να φύγει, δεν μπορεί σκεφτόταν, κάποιον εφιάλτη θωρεί στο όνειρο του, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, δεν μπορεί…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.